Du jobbar gratis åt Captcha

Visste du att du har hjälpt till att digitalisera böcker om du har fyllt i en sån här reCaptcha någonstans på Internet? Snart kanske du också är en av miljontals människor som översätter Internet. Hela Internet alltså.

Teamet bakom Captcha tycker att det vore en bra idé att göra Internet tillgängligt för alla på deras eget språk. Och de satsar på att genomföra det med gratis arbetskraft. Samtidigt så lär de folk språk helt gratis. Det de ägnar sig åt är tänkande utanför lådan på hög nivå och i det här fallet blir 1+1 långt mer än två. De drar igång ett projekt som är större än att bygga pyramiderna och det är så väl uttänkt att jag blir imponerad.

Vill du veta hur de tänker?

Här kan du titta på ett föredrag från en av de drivande krafterna bakom Captcha-projekten. Det är ett riktigt roligt föredrag där han driver med sig själv och sitt företag men ändå får fram precis vad han vill ha sagt.

Rekommenderas starkt!

(Länken leder till sajten TED.com som samlar inspirerande föreläsningar och gör dem tillgängliga för alla för att sprida kunskap. Videoklippen är på engelska.)

Annonser

Tack för att du kommenterar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s