Tävla mot mig i kerning

”Kerning” (uttalas köörning med hårt K) är ett typografiskt begrepp som alla grafiska designers bör vara bekanta med. Det är när man justerar avståndet mellan bokstäver för att skapa en snyggare ordbild, och framför allt för att göra texten lättare att läsa. Om bokstäverna står för nära varandra, eller har konstiga mellanrum mitt i orden så blir texten svårläst, och det bör man såklart helst undvika.

Kern Type är ett spel som går ut på att träna sin förmåga att kerna. Du får ett ord där mellanrummet mellan bokstäverna gör ordet svårläst och fult. Dra i bokstäverna tills du tycker att ordbilden är så snygg som möjligt och ordets läsbarhet är maximal. Klicka sedan på ”Compare” för att jämföra med facit och se hur många poäng du får. Jag fick ihop 93 av 100 på första försöket, så det är den siffran du ska försöka slå. Och var ärlig – det är första försöket som räknas!

Klicka på bilden för att spela (funkar även på mobila enheter tack vare html5), och skriv sedan ditt resultat i en kommentar nedan.

Annonser

2 svar till “Tävla mot mig i kerning

Tack för att du kommenterar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s