Så här ser du sällan Rom

Nej, det är faktiskt 27 år sedan det sist såg ut så här. Vi lyckades pricka in vår Italienresa till en helg i februari där snökaoset var ett faktum, där militären blev utkommenderad för att hjälpa till och folk satt fast i timmar på stillastående tåg. Detta var rätt underhållande eftersom snömängden ifråga var ungefär i nivå med en vanlig söndagsförmiddag i Västernorrland. Sist det kom så här mycket snö hemma i Småland tog jag flickvännen i bilen på en liten söndagstur och åkte och köpte hamburgare. Men i en stad utan vinterdäck och med obefintlig snöröjning står det bilar i varenda backe och spinner (förutsatt att de inte har lite för stora snökedjor som slamrar som ett ostämt trumset mot hjulhusen).

Överallt slängde italienare ut hinkvis med salt på gatorna, vilket tillsammans med en dagstemperatur på några plusgrader gav upphov till en halv decimeter slask. Inte så trevligt kanske, men såhär i efterhand har vi nog mer intressant att berätta än glidarturisterna som väntar med att åka tills våren är ett faktum.

På den här bilden har snön sjunkit ihop lite och blivit nedtrampad eller nerkörd av bilar. Som mest var det dock uppskattningsvis ca 20 centimeter. Redigeringen är gjord för att efterlikna ett gammaldags lith-tryck.

Klicka på bilden för att se den i större format. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker.

Annonser

2 svar till “Så här ser du sällan Rom

Tack för att du kommenterar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s