Så blir du chefredaktör

Vill du testa på att bossa över en tidning? Vill du prova projektledning i praktiken så att du får faktiska praktiska erfarenheter att visa upp när du söker jobb? Och kanske viktigast av allt – vill du ha kul medan du gör det?

Jag planerar att sluta på Högskolan i Jönköping till sommaren. Därmed har jag också meddelat min avgång som chefredaktör för Jönköpings studentkårs tidning, KårsOrdet, som ges ut i samarbete med Metro Student Magazine. Kort sagt så behövs det en efterträdare och posten finns utlyst på Studentkårens hemsida. Se informationen här: Studentkårens hemsida

Du som går på Högskolan i Jönköping under nästa läsår kan söka posten. Det är meriterande att ha varit med i redaktionen tidigare, men det är inget krav.

Om du undrar något om hur det har varit att driva tidningen, funderar på om du passar för uppdraget eller har funderingar om något helt annat som har med chefredaktörsposten att göra så får du gärna ställa frågor till mig, antingen i kommentarerna till det här blogginlägget, på Twitter, via mail eller på telefon. (Kontaktuppgifter hittar du under fliken ”Kontakt”)

Att man har engagerat sig med något utöver studierna är något som arbetsgivare uppskattar vid en anställningssituation, enligt bland andra Svenskt Näringsliv. Arbetet med tidningen är ideellt, men jag har upplevt det som väldigt utvecklande och utmanande, och jag har märkt att potentiella arbetsgivare jag pratat med uppskattar den här typen av engagemang starkt.

Så söker du posten:

Skicka ett mail till valberedningen på valberedningen@karen.hj.se innehållande ditt CV och ett personligt brev som berättar om varför du vill bli chefredaktör och vad du har för egenskaper som gör att du passar för uppdraget.

Om du är medlem i redaktionen nu, har varit det tidigare eller har annan erfarenhet av redaktionsarbete – nämn det i din ansökan.

Valberedningen måste ha din ansökan senast 8 april.

Annonser

Tack för att du kommenterar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s